CALEA LAPTELUI
Drumul ciobanilor pe Pământ, între câmpie și vârful de munte este o cale a suferinței, dar și un spectaculos mod de conviețuire a omului cu natura.
Mai multeTRANSALPINA – DRUMUL REGILOR
Într-o transpunere cinematografică de excepţie, fascinaţia de-o viaţă a regizorului pentru poveştile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munţilor, văile şi peşterile trec dincolo de fapte şi date istorice, evocând însuşi spiritul locului.
Mai multeBLESTEMUL ARICIULUI
Dincolo de clișee și stereotipii, facem cunoștință cu un grup de țigani-băieși care, în ciuda sărăciei greu de conceput în care trăiesc, au o filizofie de viață de la care avem ce învăța.
Mai multeLA DRUM
Viața neștiută a ciobanilor transhumanți, care merg cu turmele zeci de kilometri în fiecare zi pe orice vreme, dorm sub cerul liber și înfruntă vremea, animalele sălbatice și autorități haine.
Mai multeCÂNTECUL CUȚITULUI
Vendeta nu se întâmplă doar în filme. În Țara Oașului, vendeta a fost până de curând principala formă de justiție acceptată de comunitate. Poate mai e și azi.
Mai multeTRANSHUMANȚA
Prin surprinderea şi evocarea unei lumi aproape în totalitate apuse, filmul face şi radiografia schimbărilor din societatea românească de azi
Mai multeIARNĂ TRANSILVANĂ
Ritualurile și cântecele străvechi din Carpați amintesc de sărbătorile antice ale vechilor greci și romani.
Mai multeSIBIU 825
Filmul „Sibiu 825” face o emoționantă cronică a orașului, de la începuturile sale până astăzi. Descoperiți istoria bogată, veche de nouă secole și plină de momente de suspans, a experienței urbane transilvănene numite Sibiu, cunoscut de-a lungul timpului ca Hermannstadt, Nagyszeben sau Cibinium
Mai multeSIBIU-HERMANNSTADT
Situată în sudul Transilvaniei, la întretăierea drumurilor care legau Orientul de Occident, cetatea Sibiului a fost întemeiată la mijlocul secolului al XII-lea. Acest film este o incursiune în istoria cetăţii Sibiului şi este dedicat restaurării sale.
Mai multeJINA
Monografie filmică bazată pe tradiţia filmelor prestigioasei Şcoli Gusti din anii 1930, Jina e un film despre cultura păstoritului, cu ritualurile ancestrale, târgurile de altădată, nedeile păcurarilor, fluierul şi cântatul de dungă și legendele despre lumi de demult.
Mai multeJUDEȚUL SIBIU – POARTA DE SUD A TRANSILVANIEI
Filmul „Județul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei” explorează principalele obiective și atracții turistice, tradiții locale și repere culturale care au individualizat și plasat orașul și județul Sibiu în topul celor mai fermecătoare destinații europene.
Mai multeSATUL DE DEMULT
De ce îşi împleteau fetele cununi în ziua de Sânziene? Ce înseamnă „ropotitul ţestelor”? Cât de complicat e un război de ţesut? Un film în afara tiparelor obişnuite despre viaţa din satul de odinioară şi despre un muzeu extraordinar care, aşa cum se spune în ghidurile turistice, „merită un detur”.
Mai multeRUDĂRIA, SATUL MORILOR
Pe vremuri, morile de apă erau însăși viața comunității. Acest film este despre un sat care a păstrat multe dintre zecile de mori din trecut. Ele continuă să macine timpul şi poveştile oamenilor. Fără a se opri vreodată.
Mai multe